CLA23 WEB LAB


Firmaların Düzenli Ve Kullanılabilir Bir Web Sitesi Olması Neden Önemlidir?

Firmaların Düzenli Ve Kullanılabilir Bir Web Sitesi Olması Neden Önemlidir?


Hemen her sektörde bulunan firmalar web sitesine sahiptir. Bu firmalar “aman efendim şu firmanın web sitesi var benim de olsun” mantığı ile bu sitelere sahip olmazlar. Firmaların düzenli ve kullanılabilir bir web sitesi olması neden önemlidir? Soru güzel, peki ya cevabımız? Cevabımızı öncelikle birkaç kelime ile özetledikten sonra yazımızın ilerleyen bölümlerinde daha detaylı olarak bulabilirsiniz. Özetle web siteleri firmaların şah damarıdır. Ticari hayat açısından hayati bir öneme sahiptir.

Firmalar Neden Web Sitesine İhtiyaç Duyarlar?

Bazı sektörlerde web sitesinin bulunması zorunluluk iken, bazı sektörlerde bulunan firmalar da kendi istekleri ile sahip olmaktadırlar. Peki, firmalar neden web sitesine ihtiyaç duyar? Aslında bir firmanın web sitesi olması daha büyük kitlelere çok daha kısa zamanda erişimini sağlamaktadır. Özellikle e-ticaret siteleri için müşteri portföyünde büyüme hızının en önemli etkeni sahip oldukları web sitesidir. Ancak her e-ticaret sitesi sadece bir siteye sahip olmakla müşteri portföyünde artış sağlamaz, sitenin var olması gibi başarılı olması da önemli bir husustur.

Anlaşılabilir Olması Neden Önemlidir?

Her zaman açıklamaya çalıştığımız hususlardan biri de web sitelerinin hazırlanması esnasında kullanıcı gözü ile bakılmasıdır. İşte, bir web sitesinin anlaşılabilir olması neden önemlidir? Sorusunun tam da cevabını burada verebiliriz. Olaya site sahibi gibi değil, kullanıcı, müşteri, okuyucu olarak bakmak gerekmektedir. Sitenizi ziyaret eden kullanıcı eğer ziyaretten hoşnut olmuyor ve sitenizde olmaktan keyif almıyor ise siteniz anlaşılabilir bir sitedir diyemeyiz.

Web Sitesi Avantajları

Hangi sektörde olursanız olun web sitesine sahip olmakla rakiplerinizin bir adım önüne geçersiniz? Milyonlarca kişi tarafından başarılı olan her web sitesi gün içinde defalarca ziyaret edilir, müşteri portföyünüz artar, referanslarınız artar, işlemleriniz daha planlı ve düzenli yürür. İşte tüm bu seçeneklerle web sitesi avantajları konusuna da değinmeyi ihmal etmedik.