CLA23 WEB LAB


Seo Optimizasyon Çalışması

Seo Optimizasyon Çalışması


Google da karşılaştığımız milyonlarca internet sitesi içerisinde kendimize ait internet sitesinin en üst sıralarda olmasını istemek kadar doğal bir durum yoktur. Google bir arama motoru olarak kullanıcının derdine derman olan büyük bir yardımcıdır. Bu dermanı ise web sitesi sahipleri oluşturur. Üst sıralarda gözükmek başlangıçta birçok kişiye ne kadar kolay gözükse de aslında işin aslı o kadar basit değildir. Bu sebeple yazımızın ilerleyen bölümlerinde seo optimizasyon çalışması hakkında daha detaylı bilgilere yer verdik.

Seo Çalışması

Seo işlemleri öyle birkaç işlem yapılarak tamamlanacak ve başarı elde edilecek bir çalışma değildir. Bunun için emek ve zaman harcamanız gerekir. Öncelikle iyi bir seo çalışması için konusunda uzman bir kişi ya da kurumdan destek almanız yararlı olacaktır. “Ben bir site kurdurdum hemen istediğim yere gelirim ne var sanki bunda” diyorsanız zaten çoktan yanılmışsınızdır.

Googleda Nasıl Yukarı Çıkarım

Google başarılı siteleri üst sıralarda görmekten mutluluk duyan bir sistemdir. Siz de bu sistemin bir parçası olmak istiyor ve “Googleda nasıl yukarı çıkarım?” diyorsanız  önceliğiniz sitenizin arayüzünün kullanıcıya kolaylık sağlaması, makalelerin özgün ve seo uyumlu olması, makalelerde gereksiz tekrarlardan kaçınılması, ara başlık kullanılması, fotoğraflara yer verilmesi gibi seçeneklerde dikkatli olmalısınız.

Web sitesinin Üst Sıralara Çıkması

Google tarafından her gün milyonlarca web sitesi gözlem altına alınmaktadır. Eğer kurallara uygun, kullanıcıya cazip olan web siteleri bulunuyor ise Google bu siteleri gözdesi haline getirmektedir. Web sitesinin üst sıralara çıkması her site sahibinin en büyük hayalidir ve bu hayalin gerçekleştirilmesi için gerekli adımlar maalesef ki birçoğu tarafından bilinmemektedir.